Sega Megadrive

Zoals de meeste succesvolle spelcomputers was ook de Sega Megadrive een Japanse productie. Deze spelcomputer werd in 1988 gelanceerd in Japan, maar veroverde in raptempo de wereld. Een jaar later was de Sega Megadrive namelijk ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Europa volgde in 1990. Vooral in Amerika bleek de speelcomputer een hit, terwijl er in Europa vooral belangstelling was voor de NES van concurrent Nintendo.

Tectoy en Sega

De Sega Megadrive was een gezamenlijke productie van Sega en Tectoy. De hoogtijdagen waren met name in het begin van de jaren negentig. Maar nog altijd worden er meer dan 150.000 van deze speelcomputers verkocht. Het tegenwoordige succes is met name te vinden in Zuid-Amerika, vooral in Braziliƫ is de populariteit nog altijd groot. Dit komt mede omdat concurrent Nintendo in het verleden weinig aandacht besteden aan de verkoop in dit land.

Nieuwe productie van de Sega Megadrive

Het Braziliaanse bedrijf Tectoy heeft een tijd terug aangegeven om de Sega Megadrive opnieuw te gaan produceren. Het gaat om dezelfde exemplaren als in 1988 en deze zijn uitsluitend bedoeld voor de Braziliaanse markt. De kans dat de nieuwe Megadrive ook buiten dit land verkrijgbaar zal zijn is zeer klein.
Sega

De nieuwe Sega Megadrive zal net meer dan honderd euro gaan kosten. Op het interne geheugen van de speelcomputer zullen 22 games staan en er zal een 3-knopscontroller worden bijgeleverd. De Sega Megadrive kan uitsluitend met een AV-kabel worden aangesloten op de televisie.