Nintendo Gameboy

Wij kennen allemaal wel de Nintendo Gameboy. Deze spelcomputer wist in korte tijd de wereld te veroveren. De Gameboy is van Japanse komaf en werd gelanceerd in het jaar 1989. De kleine spelcomputer was direct uniek, aangezien het een van de eerste draagbare spelsystemen was. In totaal werd de Nintendo Gameboy meer dan honderd miljoen keer verkocht. De Gameboy gaf spelers de kans om overal een spel te kunnen spelen. Bekende Gameboy spellen zijn Pokémon, Super Mario en natuurlijk Tetris.

Gameboy

Spelaanbod van de Nintendo Gameboy

De Nintendo Gameboy is tegenwoordig een retro spelcomputer, waar nog altijd vraag naar is. Diverse bekende personages hebben naam gemaakt via deze spelcomputer, zoals Donkey Kong, Yoshi en Mario. Door de komst van de Gameboy was het mogelijk om overal te kunnen spelen met deze wereldberoemde gamepersonages.

Een ander groot pluspunt van de Nintendo Gameboy was het grote spelaanbod. Rond de vijfhonderd spellen waren en zijn nog altijd beschikbaar van deze draagbare spelcomputer. Het gaat om games in diverse genres, zoals sport, puzzel, schietspellen.

Screenhot van Mega Man op de Nintendo Gameboy

Verschillende uitvoeringen

De allereerste Nintendo Gameboy was uitsluitend verkrijgbaar in een grijze kleur, maar dit veranderde al snel. In het begin van de jaren negentig kwam de Gameboy ook in andere kleuren, het assortiment werd in korte tijd een stuk breder. Vooral de doorzichtige Gameboy leek het goed te doen bij de jeugd.

In 1997 was het tijd voor een nieuwe stap, de Nintendo Gameboy moest kleiner en lichter worden. Dit gebeurde ook in de vorm van de Nintendo Gameboy Pocket. Ook deze uitvoering bleek een succes te worden en nog altijd zijn er spelers die dagelijks spelen op deze mobiele spelcomputer.