Commodore 64

Het bedrijf Commodore ontstond in 1954 en komt uit de Bronx. Dit bedrijf begon met het repareren van schrijfmachines, maar begon uiteindelijk aan iets totaal nieuws. Allereerst werd de Commodore 64 gemaakt, het succes was enorm. Het bleek de best verkochte spelcomputer in 1983 en nog altijd staat dit record geregistreerd in het bekende Guinness Book of Records.

Commodore 65

De meest fanatieke gamers onder ons zouden graag in het bezit zijn van een ‘Commodore 65’. Deze klassieke speelcomputer is een must bij verzamelaars en de bedragen lopen dan ook hoog op. Het is opmerkelijk hoeveel geld er wordt neergelegd voor de Commodore 65. Kortgeleden kwam deze spelcomputer op een veiling terecht. De winnaar van deze veiling legde ruim twintigduizend euro neer voor de Commodore 65. Dit zegt veel over de belangstelling, je zou er maar een paar op de zolderkamer hebben liggen.

In begin jaren negentig werd de Commodore 65 ontworpen door Fred Bowen. Uiteindelijk werd de productielijn nooit gehaald en kwam deze spelcomputer nooit op de markt terecht. Een paar van deze spelcomputers werden op de vrije markt verkocht, hierdoor zijn er nog altijd een handjevol computers in omloop.

Commodore 64 games

Verschillen

De gelukkige die wel in het bezit kwamen van de Commodore 65, die mogen totaal niet klagen. Er worden enorme bedragen neergelegd voor een exemplaar van deze speelcomputer, zeker aangezien er zeer zelden eentje in de verkoop komt. Het grootste verschil tussen de Commodore 64 en Commodore 65 is dat er bij de laatste versie gewerkt zal worden met floppy’s. Maar aangezien de spelcomputer nooit in de productie terecht kwam, zijn er ook weinig spellen beschikbaar voor de Commodore.

Leuke games van de oude COmmodore 64 vind je hier.