Amiga

De bekende ontwerper Jay Miner is niet langer meer onder ons, maar is wel de grote man achter de Atari speelcomputer. Miner staat bekend om de ontwerpen van de Atari 400 en de Atari 800. Na deze succesvolle speelcomputers richten de ontwerper zich op de ontwikkeling van een grafische 16-bits multifunctionele speelcomputer, deze moest op de markt komen tegen een betaalbare prijs. Deze speelcomputer kreeg de naam AMIGA 500 en bleek een regelrechte hit.

Spelen op de Amiga online

Grafische beelden

Het succes van de AMIGA zat in twee dingen, de goedkope prijs en de hoogwaardige grafische beelden. De AMIGA verkocht goed en er kwamen op de haverklap nieuwe spellen uit. Uiteindelijk verloor AMIGA het alsnog van de grotere namen binnen de game-industrie, het bedrijf moest enkele doorstarts maken. De vierde generatie van AMIGA bleek uiteindelijk de laatste te zijn.
Batman spel op de Amiga 500

Failliet

AMIGA ging failliet, maar desondanks spelen nog altijd veel mensen hun spelletjes op de AMIGA speelcomputers. Er zijn vandaag de dag ruim twaalfhonderd verschillende AMIGA spellen op de markt, waaronder Cannon Fodder, The Bards Tale en Fish.

Er bestaan nog altijd hele groepen fans die dagelijks in de weer zijn met de AMIGA speelcomputers. Deze kleine gemeenschap maken zelf geschikte AMIGA games, diverse uitbreidingen en zelfs aanpassingen.